Kartoffelbagt filet royal med kaperssauce

Mørksej bagt med krydret kartoffelmos og kaperssauce.
Server med godt brød og en tomatsalsa med feta.

Ingredienser:

4 personer

600 g mørksej filet royal
krydderurter (basilikum - persille - dild eller en blanding heraf)
1 æg
olie
3 dl fiskefond
2 dl fløde
1 spsk sennep
2 spsk hele kapers
2-3 rødløg
1-2 porrer
salt
peber
500 g kartofler

Kartoffelmos:
Start med at koge 400 g skrællede kartofler i usaltet vand (så er de lettere at mose). Mos kartoflerne med æg, friske, hakkede krydderurter (spar ikke på urterne), salt og peber samt lidt af kogevandet fra kartoflerne. Mosen må ikke blive for tynd.

Filet royal af mørksej:
Skær fileten i portionsstykker og placér dem i et smurt, ildfast fad, og krydr med salt og peber. Fordel kartoffelmosen over stykkerne og bag dem ved 200 g i ca. 10-12 min. afhængig af tykkelse.
(Evt. overskydende mos kan bages ved siden af i et lille fad).

Bund af løg og porrer:
Snit løg og porre, og svits grøntsagerne i lidt olie et par minutter. Krydr med salt og peber.

Kaperssauce:
Fiskefond og fløde koges ind, til saucen får en passende konsistens. Jævn evt. med lidt maizena. Tilsæt sennep og kapers og smag til med salt og peber.

Opskrift fra Skagenfood.dk