Bagt rødtunge

Med kryddersmør, grønne bønner og blommesauté.
Server med små nykogte kartofler og en blandet grøn salat.

Ingredienser:

4 personer

600 g rødtungefilet
3 spsk smør
1 spsk rasp
3 spsk hakket krydderurter
1 dl hvidvin
500 g friske grønne bønner
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
Skal og saft af ½ citron
5 blommer (udstenede)
2 spsk portvin
0,5 dl hønsefond
salt og peber

Blommesauté:
Halver blommerne, fjern stenene og skær kødet i både. Smelt 1 spsk. smør i en lille gryde og sauter blommer 2 min.

Kom portvin og fond ved og lad det simre yderligere 2 min. Smag til med salt og peber.

Bønner:
Nip bønnerne og kog dem netop møre i letsaltet vand.

Varm olien op i en gryde, kom finthakket hvidløg, citronsaft og citronskal i og varm det igennem - det skal ikke stege.

Vend bønnerne i olien og smag til med salt og peber.

Fisk:
Rør 2 spsk. smør med rasp, hakkede krydderurter, salt og peber.

Rul rødtungefileterne sammen og læg dem i et ildfast fad.

Fordel smørret henover, hæld hvidvin i bunden og bag 10-12 min. ved 190°C til fisken er mør.

Opskrift fra www.skagenfood.dk