Rillette:
Snit æble og rødløg i små tern, hak dilden fint og klip purløgen i små stykker.
Rør cremefraiche og mayonnaise sammen med æble, rødløg, krydderurter og lidt revet citronskal. Pluk laksestykkerne i små stykker ned i cremen og vend forsigtigt rundt.
Smag til med citron, salt og peber.
Rist brødskiverne sprøde, form rilletten til "æg" med en ske og anret "æggene" på brødet.
Salat:
Bræk den træede ende af aspargeserne, skær resten i 2 cm lange skrå stykker og giv dem et hurtigt opkog i letsaltet vand. Køl af under den kolde hane og dryp godt af.
Kog æggene smilende (7-8 min.) og pil dem forsigtigt.
Rist baconen sprød og dryp af på køkkenrulle.
Skyl salaterne rigtigt godt, skær den pillede avokado i skiver og halver tomaterne.
Bred salaten ud på et stort fladt fad og fordel asparges, avokado, tomater og bacon henover. Dryp med lidt olie og eddike og krydr med salt og peber.
Læg halverede smilende æg og brødskiver med laks på toppen og server straks med en god kølig hvidvin til og evt. lidt nye kartofler.
Opskrift fra www.skagenfood.dk