Chateaubriand med Karl Johan svampe i parmasvøb

Chateaubriand med Karl Johan svampe i parmasvøb

En meget elegant gæsteret. Serveres med en utraditionel og smagfuld salat med balsamico svesker og rucola.

Ingredienser:

4 personer

Salat med balsamico svesker
250 g franske luksus svesker
1/2 dl balsamico
1 bk. rucola
75 g pecorino eller parmesan i flager
2 spsk. ristede pinjekerner.

Chateaubriand
2 små Chateaubriand (ca. 800 g)
200 g friske Karl Johan svampe eller andre svampe
1 skalotteløg
25 g smør
1 pk. parmaskinke
timian
3 dl rødvin
2 dl kalvefond
majsstivelse
sukker
25 g smør
salt og peber.

Bagte kartoffelkager
600 g skrællede kartofler
3/4 dl piskefløde
2 æggeblommer
salt og peber.

Svampe-spinat saute
200 g Karl Johan svampe
smør
timian
100 g semi dried tomater
1 bk. babyspinat
salt og peber

Salat med balsamico svesker
Giv sveskerne et kort opkog i balsamico og lad dem trække til de er helt kolde. Bland sveskerne med rucola, pecorino og pinjekerner lige inden servering.

Chateaubriand
Brun kødet på alle sider, og krydr med salt og peber.

Skær svampene i mindre stykker, og rist dem på panden i smør sammen med hakket skalotteløg samt timian.

Læg tre skiver parmaskinke i forlængelse af hinanden på et stykke bagepapir, og læg det sidste på langs af de andre. Fordel svampene på parmaskinken, og læg kødet ovenpå.

Pak parmaskinken godt omkring kødet ved hjælp af bagepapiret fjern bagepapiret igen og læg kødet i et ovnfast fad.

Kom rødvin i bunden af fadet, og sæt det på en rist i ovnen ved 200°C i 20-25 minutter.

Si skyen fra og lad kødet hvile mindst 15 minutter, inden det skæres i skiver.

Bagte kartoffelkager
Skær kartoflerne i små stykker, og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra, og damp dem tørre.

Mos kartoflerne, og rør dem sammen med fløde og æggeblomme. Krydr med salt og peber, og sæt mosen som små toppe på en bageplade (Brug evt. en sprøjtepose). Bag kartoffeltoppene ved 200°C i 12-14 minutter.

Svampe-spinat saute
Skær Karl Johan svampene i pæne stykker, og rist dem i smør tilsat timian. Kom tomater samt babyspinat ved, og rist et kort øjeblik til spinaten falder sammen. Krydr med salt og peber.

Sauce
Kog sky og kalvefonden godt igennem. Jævn med majsstivelse rørt ud i koldt vand, og smag til med salt, peber og måske en anelse sukker. Tag gryden af varmen og pisk smørret i.

Server saucen til kødet sammen med svampe-spinat saute, bagte kartoffelkager og salat med balsamico svesker.

Denne opskrift er fundet i Føtex kogebogen 65 Kokkehuer