Suppehorn

Suppehorn

Lækre suppehorn som smager godt til alle slags suppe.

Ingredienser:

Ca. 12 stk.

50 g smør eller margarine
1½ dl mælk
25 g gær
½ tsk salt
2 æg (1 til dejen + 1 til pensling)
Ca. 350 g mel
Flagesalt

Smelt smør/margarine i en lille gryde og hæld mælken i. Hæld blandingen i en skål sammen med gæren og rør til gæren er opløst.

Rør æg og salt i og tilsæt derefter melet lidt ad gangen og kun så meget, at dejen lige slipper skålen og er til at arbejde med.

Ælt dejen godt og lad den  hæve tildækket et lunt sted i 40 minutter.

Slå luften ud af dejen ved at ælte den en smule. Del dejen i to og tril hver til en kugle.

Rul den ene dej ud til en stor cirkel, og del cirklen i 6 lige store stykker. Form hornene ved at rulle fra den brede ende mod spidsen. Bøj enderne lidt indad, og læg hornene på en bageplade med bagepapir. Sørg for, at de ligger på spidserne.

Gør det samme med den anden del af dejen og lad hornene hvile tildækket i 20 minutter.

Pensl hornene med sammenpisket æg og drys med lidt groft flagesalt.

Bag hornene midt i ovnen 15-20 minutter ved 200 grader og lad dem køle af på en rist.