Flettet flüte

Flettet flüte

Et meget dekorativt brød. I opskriften bruges tomatjuice i stedet for vand.

Ingredienser:

4 personer

50 g smør
2½ dl tomatjuice
35 g gær
et nip salt
et nip sukker
1 tsk. tørret oregano
2 æg
500 - 600 g mel
groft salt

Smelt smørret, tilsæt tomatjuice og opløs gæren i blandingen, når den er fingervarm.

Tilsæt salt, sukker oregano, 1 æg og så meget mel, som dejen kan tage.

Ælt det godt igennem og lad dejen hæve lunt og tildækket i en times tid.

Ælt dejen igennem igen, og del den i ni dele, der hver rulles ud i ca. 40 cm. lange pølser.

Pølserne flettes 3 og 3, så du til sidst har 3 flettede flütes, der stilles til hævning i ca. 30 minutter.

Brødet pensles med sammenpisket æg, drysses med groft salt og oregano.

Bag brødet ca. 30 minutter ved 200º og lad det køle af på en rist.

Vi serverede brødet til torsketournedos med sprød panade og squashsauté.