Appelsinis:
Pisk æggeblommer og 60 g sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt yoghurt, appelsinsaft, appelsinskal og groft hakket chokolade.
Pisk fløden (gem 2 spsk til nøddekurvene) stiv og vend den i æggesnapsen.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i cremen.
Hæld appelsincremen i en form og dæk med tætsluttet låg eller alu-folie.
Frys cremen i min. 4 timer.
Nøddekurve:
Bland nødder, 100 g sukker, smør, mel og 2 spsk piskefløde i en tykbundet gryde og giv det et opkog under omrøring.
Lad blandingen køle lidt af.
Tegn en cirkel (ca. 15 cm i diameter) på et stykke bagepapir. Læg bagepapiret på en bageplade og drys en kant af hvedemel (ca. 2 cm høj) rundt om cirklen. Melkanten forhindrer dejen i at løbe ud.
Smør 1/4 af dejen ud i cirklen til 2 cm fra melkanten og bag bunden ca. 8 minutter midt i ovnen ved 200 grader.
Afkøl kurven lidt og lad den falde i facon over et glas.