Bønnesuppe a la Petros

Bønnesuppe a la Petros

Græsk bønnesuppe med frisk landbrød.
Det er meget vigtigt at bønnerne står i blød natten over.

Ingredienser:

4 personer

200-250 g hvide bønner
2 stængler blegselleri
4 gulerødder
½ løg
½ ds tomatpasta
2-3 peberkorn
2-4 allehånde
salt
olivenolie

Sæt bønnerne i blød natten over, tilsæt evt. ekstra vand.

Bønnerne skylles, og koges i 15 min.

Det fint snittede løg svitses i olie, tilsæt de forkogte bønner og vand så bønnerne dækkes. Koges i 15. min.

Derefter tilsættes de fintskårne grøntsager og krydderierne. (Der kan evt. tilsættes lidt fintskåret okse eller svinekød)

Suppen koges indtil bønnerne er godt møre - de må dog ikke koge ud (ca. 1 time). Jævnes med 1 spsk. mel.

Serveres rygende varm sammen med et godt brød. (F.eks. Helena's græske landbrød)