Hønsekødssuppe

Hønsekødssuppe

Hjemmelavet hønsekødssuppe er en ægte vinterklassiker.
Her lavet med lidt ekstra krydderurter, der giver suppen et ekstra pift.

Ingredienser:

4 personer

1 suppehøne
1 kg oksebryst
1 selleri med top
6 gulerødder
2 løg
4 fed hvidløg
3 porrer
1 bundt timian
1 bundt persille
10 sorte peberkorn
2 laurbærblade
2 spsk tomatkoncentrat

Kom hønen og oksekødet i en stor gryde. Dæk med vand og bring det i kog. Fjern skummet undervejs.

Skær toppen af porrerne og sellerien og skyl grundigt. Skræl to gulerødder, flæk løgene og hvidløgsfeddene.

Kom porretoppe, ½ selleritop, løg, hvidløg, de to gulerødder, timian, persille, peberkorn, laurbærblade og tomatkoncentrat op i gryden til hønen og oksekødet.

Lad suppen simre i 4 timer, og skum løbende urenheder fra.

Sigt suppen og kog den ¼ ind. Krydr med salt.

Porrer, de resterende gulerødder og ½ selleri skæres i mindre stykker/tern og blanchéres i saltet vand, lige inden servering.

Grøntsagerne kommes i suppen sammen med kød og melboller, og det hele varmes godt igennem (Når melbollerne er tilsat må suppen ikke koge).

Server den varme suppe med et suppehorn og et glas koldt hvidvin til.

Oksekødet kan opvarmes i lidt suppe dagen efter, skæres i skiver og serveres med kartofler/grøntsager og peberrodssauce.

Hønsekødet pilles fra benene og kan evt. fryses inden det bruges til f.eks. tarteletter med høns i asparges.