Italiensk paneret kyllingefilet

Italiensk paneret kyllingefilet

Italiensk inspirerede kyllingefileter serveret med en lækker salat af revet rødbede og et godt stykke groft brød.

Ingredienser:

4 personer

Kyllingfilet:
75 g rasp
100 g revet parmesan
½ tsk tørret Basilikum
½ tsk tørret oregano
1 sammenpisket æg
8 kyllingebryst inderfileter

Rødbedesalat:
500 g rødbeder
2 spsk balsamico
2 spsk flydende honning
½ tsk revet citronskal
saften fra 1 appelsin
salt og peber
1 spsk olivenolie
1-1½ hjertesalat
50 g mandler
2 spsk finthakket skalotteløg
100 g brombær

Kyllingfilet:
Bland rasp, parmesan, basilikum og oregano i en skål.

Vend kyllingestykkerne i æg og derefter i rasp blandingen.

Læg kyllingestykkerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i 30 til 35 minutter ved 180 gr. - Vend kyllingestykkerne efter 15 minutter.

Rødbedesalat:
Skræl og riv rødbederne groft.

Rør en dressing af balsamico, honning, lidt citronskal, appelsinsaft, salt og peber. Vend dressingen sammen med de revne rødbeder og lidt olivenolie - og lad det stå og trække.

Skyl salaten og skær den i grove stykker. Hak mandlerne groft, og rist dem gyldne på en tør pande.

Vend rødbederne sammen med salat, skalotteløg og friske brombær, og drys med ristede mandler.

Server salat og kyllingefileter sammen med et godt stykke groft brød.