Langtidsstegte tomater:
Flæk 4 tomater på tværs og placer dem i et ovnfast fad.
Hak skalotteløg, 2 fed hvidløg, timian og persille fint. Fordel det over tomaterne.
Kom en knsp sukker på hver tomat og krydr med salt og peber.
Stænk med olivenolie og bag tomaterne ca. 3 timer ved 135 grader.
Bagte hvidløg:
Skær toppen af 4 hvidløg og drys dem med lidt sukker.
Bag løgene ca. 45 min. ved 175 grader.
Saltbagte kartofler:
Skrub kartoflerne grundigt og vend dem i lidt olivenolie. Krydr med groft salt og peber og steg dem gyldne i ovnen ved 175 grader i 40-45 minutter.
Culottesteg:
Rids culottestegen, prik små huller i den med en kartoffelkniv og kom hele hvidløgsfed i hullerne.
Brun culotten i ovnen ved 225 grader i 15 minutter. Sænk temperaturen til 175 grader, og steg videre i ca. 30 min.
Lad culottestegen hvile tildækket i 20 minutter, inden den skæres i tynde skiver på tværs af kødtrådene.
Sennepssauce
Bag 75 g dijonsennep i et ovnfast fad ved 170 grader til den er gylden.
Pisk den bagte sennep ud i 4 dl kalvefond (Gør det evt. af to gange, så smagen kan styres). Kom 2 dl fløde i og kog igennem til en passende smag og konsistens.
Smag til med salt, peber og citronsaft, og pisk 50 g koldt smør i tern i saucen umiddelbart før servering.
Man kan evt. blanchere sennepskorn og koge dem med i saucen - Det er smukt og giver et godt bid.