Culottesteg med hvidløg

Den klassiske culottesteg, der smager godt hver gang, serveret med langtidsstegte tomater, bagte hvidløg, saltbagte kartofler og sennepssauce.

Ingredienser:

4 personer

1 culotte (ca. 1 kg)
800 g små kartofler
4 tomater
1 skalotteløg
hvidløg
olivenolie
timian
persille
sukker
ca. 75 g dijonsennep
4 dl. god kalvefond
2 dl piskefløde
citronsaft
50 g koldt smør
groft salt og peber

Langtidsstegte tomater:
Flæk 4 tomater på tværs og placer dem i et ovnfast fad.

Hak skalotteløg, 2 fed hvidløg, timian og persille fint. Fordel det over tomaterne.

Kom en knsp sukker på hver tomat og krydr med salt og peber.

Stænk med olivenolie og bag tomaterne ca. 3 timer ved 135 grader.

Bagte hvidløg:
Skær toppen af 4 hvidløg og drys dem med lidt sukker.

Bag løgene ca. 45 min. ved 175 grader.

Saltbagte kartofler:
Skrub kartoflerne grundigt og vend dem i lidt olivenolie. Krydr med groft salt og peber og steg dem gyldne i ovnen ved 175 grader i 40-45 minutter.

Culottesteg:
Rids culottestegen, prik små huller i den med en kartoffelkniv og kom hele hvidløgsfed i hullerne.

Brun culotten i ovnen ved 225 grader i 15 minutter. Sænk temperaturen til 175 grader, og steg videre i ca. 30 min.

Lad culottestegen hvile tildækket i 20 minutter, inden den skæres i tynde skiver på tværs af kødtrådene.

Sennepssauce
Bag 75 g dijonsennep i et ovnfast fad ved 170 grader til den er gylden.

Pisk den bagte sennep ud i 4 dl kalvefond (Gør det evt. af to gange, så smagen kan styres). Kom 2 dl fløde i og kog igennem til en passende smag og konsistens.

Smag til med salt, peber og citronsaft, og pisk 50 g koldt smør i tern i saucen umiddelbart før servering.

Man kan evt. blanchere sennepskorn og koge dem med i saucen - Det er smukt og giver et godt bid.