Chilimarineret Culotte

En lidt anderledes måde at tilberede en culotte på.
Til culotten serveres en lækker rødvinssauce.

Ingredienser:

4 personer

1 culotte (ca. 1 kg.)
peber og salt
2½ dl rødvin
2 spsk. chilisauce
1 spsk. rødvinseddike
1 spsk. farin
½ spsk. hakket løg
2 dl oksebouillon
2 tsk. majsstivelse
1 dl fløde

Culotten lægges i en plastpose. Marinaden (se nedenfor) piskes sammen og hældes ved. Posen lukkes og lægges i køleskab 8-12 timer.

Culotten dryppes af, krydres med salt og peber og lægges i et ovnfast fad. (Gem marinaden)

Sættes i ovnen på midterste ribbe ved 225 grader. Brunes i 15 min, hvorefter temperaturen dæmpes til 200 grader og culotten videresteger i 30-45 min.

Marinade:
1½ dl rødvin, 2 spsk. chilisauce, 1 spsk. rødvinseddike, 1spsk. farin, ½ spsk. hakket løg, peber og ½ tsk salt.

Rødvinssauce:
1 dl siet marinade, 1 dl rødvin, 2 dl oksebouillon, 2 tsk. majsstivelse, 1 dl fløde, peber og ½ tsk. salt.

Marinade og rødvin koges igennem i 2-3 min. Bouillon hældes ved. Majsstivelse udrøres i fløden og hældes ved.

Det hele koges godt igennem og smages til med salt og peber.