Skær et låg af tomaterne, og udhul disse med en skarp teske.
Fyldet blandes sammen i en skål og fyldes i de udhulede tomater, låget lægges på og tomaterne lægges i et fad og dryppes med olie.
Tomaterne sættes i oven i ca. 1 time ved 200º
Græske kartofler:
Kartoflerne skrælles og skæres i ¼ på langs.
Kartoflerne lægges i en bradepande, dryppes med olivenolie, lidt citronsaft og drysses med salt.
Kartoflerne sættes i oven i ca. 1 time ved 200º (Sammen med tomaterne). Vend kartoflerne en gang imellem.
Det sidste kvarter drysses kartoflerne med oregano og smages til med salt og citronsaft.
Tzatziki:
1 l youghurt naturel drypper af i et kaffefilter i 3-4 timer.
Tilsæt 4 - 5 knuste hvidløg (efter smag - og størrelse), smag til med lidt vineddike eller citronsaft og salt.
1 agurk skrælles, rives groft og drysses med salt - og drypper af i en sigte ca.1 times tid.
Agurken blandes i yoghurtmassen - og er klar til servering. Kan pyntes med et par oliven eller lidt "grønt".