Appelsinbagt laks

Appelsinbagt laks

En alternativ måde at serverer laks på. Serveres med en lækker appelsin/fennikelsalat.

Ingredienser:

2 personer

225 g laksefileter
saft fra en friskpresset appelsin
2-3 tsk. honning
300 g fintsnittet fennikel
1/4 dl friskpresset citronsaft
1 spsk. olie
4 appelsiner
3 passionsfrugter (eller 2 granatæbler)
salt & peber

Skær skindet af laksefileterne og læg dem i et ildfast fad. Hæld appelsinsaften over, dryp med 1-2 tsk honning og krydr med salt og peber.

Bag laksefileterne 15 minutter ved 200°C.

Vend fintsnittet fennikel i en marinade af citronsaft, 1 tsk honning og olie, salt og peber og lad det trække lidt.

Skær skrællen af appelsinerne tæt til kødet og skær fileterne fri af hinden. Halver passionsfrugterne og skrab kernerne ud.

Bland appelsin og passionsfrugterne med fennikel og server salaten til laksen sammen med brød, ris eller kartofler.