Retten kan tilberedes med mange forskellige fisk, enten i form af fileter eller udskåret som fiskesteaks.
Varm olien på en pande, tilsæt løg og hvidløg, og svits det i 5 min, til det er svagt gyldent. Tilsæt vin, tomater med saft, sukker, persille, salt og peber og bring det i kog. Lad det simre i ca. 30 min, til saucen er tyknet lidt.
Læg i mellemtiden fisken i et oliepenslet, ildfast fad. Stænk citronsaften over og krydr med salt og peber.
Når tomatsaucen er tyknet, fordeles den jævnt over fiskefileterne. Bag retten i en forvarmet ovn ved 170º i 10-15 min alt efter fiskefileternes tykkelse.
Skru ovnen op på 220º. Drys raspen ud over fisken, og bag den yderligere 15 min i ovnen, eller til fisken er mælkehvid og overfladen gyldenbrun og sprød.
Drysses med persille og serveres.